A turizmustól a gasztronómián át a hagyományok ápolásáig

Fenntartható fejlődés és turizmus, ami összeköti az izgalmas városnézést a természeti és kulturális lehetőségekkel. Mesteri kézművesek és kenyér-sommelier-k. Németország ma már sokkal többet kínál, mint az Oktoberfest, a Neuschwanstein kastély vagy a divatos Berlin.

Teljes cikk ›

Csillogó tavak és tekervényes túrák nyomában

Úgy tartják, hogy Ausztria legdélebbi tartományának, Karintiának a neve a kelta eredetű ’karantarien’ szóból ered, ami barátot jelent. Nem csoda hát, hogy a helyi finomságok, a lenyűgöző hegycsúcsok és az alpesi házikók is úgy fogadnak itt bennünket, mintha régi barátok volnánk.

Teljes cikk ›

Ahol mindent megtalálsz, amire vágysz…

Spanyolország a végtelen lehetőségek országa. Lázba hoz kulturális, természeti és gasztronómiai öröksége. Sétálhatunk modern városaiban ugyanúgy, mint régi korokba repítő vidékein. Imádni való az éghajlata, csakúgy, mint az itt lakók életszemlélete.

Teljes cikk ›

Az űrhajózástól a habos islerig a Tisza fővárosában

Két napunk volt rá, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk szolnoki látogatásunkból. Művelődtünk, kalandoztunk, kerékpároztunk és finomakat ettünk és a gyerekek is élvezték az egészet. Mára annyi minden történt a városban és környékén, hogy elvarázsol kicsit és nagyot egyaránt.

Teljes cikk ›

Karintia közepén családias magyar hotel vár tárt karokkal

A Jägerhotel Annenheim családias hangulattal vár mindenkit az Ossiachi-tó partjánál, Karintia közepén, álomszép vidéken. A Júlia-Alpok csipkés csúcsai, a számtalan fürdésre alkalmas tó, kedves városkák, hegyi falvak, tradícionális vendéglők, hütték, mind-mind megérnek egy látogatást.

Teljes cikk ›

A Japán-tengeren utaztunk a Celebrity Silhouette fedélzetén

Yokohama kikötőjében vár rám a nemrégiben megújult Celebrity Silhouette. Egy 320 méteres óceánjáró hajó, mely közel háromezer vendéget képes befogadni, akik között most elveszek, ahogy bőröndömet húzom a betonon. Vár a Japán-tenger, hogy felfedezzem a Felkelő Nap országát.

Teljes cikk ›

Életünk egyik legszebb napja Mauritius tengerpartján

Varázslatos tengerpartokon, egzotikus környezetben élhetjük át életünk legszebb napját, mondhatjuk ki a boldogító igent, ha éppen ez a leghőbb vágyunk. Esküvőnknek a tenger morajlása, a pálmafák susogása adhat háttérzenét. Mauritiuson ez biztosan így lesz.

Teljes cikk ›

A Celebrity Apex fedélzetén utazni igazi 21. századi tengeri élmény

A luxus óceánjáró 2019 óta hasítja a hullámokat, most éppen a mediterrán térségben. Már a beszállás is lenyűgöző a Magic Carpeten keresztül. Ez a világ első konzolos lebegő terasza, mely 14 emelet magasba emelkedik a tenger fölé, párnás fotelekkel és egy teljes bárral várva vendégeit.

Teljes cikk ›

Legyen síszezon, vagy nyár, a Resort Hotel Alex**** várja vendégeit.

A Matterhorn lenyűgöző panorámájával szembesül, aki Zermatt városkájába érkezik. Remek négycsillagos superior szálloda, mindent kielégítő szolgáltatásokkal, különleges színes belsővel, hangulatos lounge-okkal, óriási spa részleggel, gyönyörű belső medencével.

Teljes cikk ›

A biztonságos utazásra most nagyobb szükség van, mint eddig bármikor!

Amikor már a talpunk és a tenyerünk is viszket az utazás hiányától, hajlamosabbak lehetünk úgy nekivágni egy új útnak, hogy megfeledkezünk az utasbiztosításról. Pedig továbbra is ennek kell lennie az első lépésnek indulás előtt. A Posta Biztosító összeszedte a legfontosabb teendőket.

Teljes cikk ›

Tajvan szigetén minden a kerékpáros turizmusról szól

Tajvan laza hangulata, finom ételei, vibráló éjszakai piacai és pislákoló lámpásokkal teli kisvárosai évről évre egyre több látogatót vonzanak. 2021-től azonban a kerékpáros turistáknak is kedvez az ország, új útvonalakkal és tematikus programokkal.

Teljes cikk ›